23 december 2019

Verslagen 2019

December 2019

21 december 2019

In dit verslag is een link opgenomen naar het filmpje van Martien Bos van het https://www.smaakcentrum.nl/ waarin hij voedingsles geeft aan scholieren.

Verslag Open Coffee Gemert-Bakel|Laarbeek 21 december 2019


Thema: Klimaatvriendelijk ondernemen door Krista Werker

Elevator Pitch: Social Brainport door Terry van de Vossenberg

Klimaatvriendelijk ondernemen
Tiny Restaurant is de naam van een mobiele kook- en netwerkplek waarin te zien is hoe je als ondernemer klimaatvriendelijk kunt omgaan met het gebruik van energie EN hoe je het vrij simpel zelf kunt opwekken.

Krista Werker, eigenares, brengt dit ideaal voor bijna 100% in praktijk.
Belangstellende ondernemers kunnen dat in haar https://tinyrestaurant.nl/ niet alleen zien; ze krijgen van Krista ook aanwijzingen hoe ze dit zèlf kunnen doen.

Samen met [nu al 16!] vooraanstaande ondernemingen legt Krista de link tussen makers/verwerkers van voedingsproducten aan de ene kant en met het onderwijs aan de andere kant.
Die wisselwerking is belangrijk met het oog op de toekomst.
Belangrijkste aandachtspunten: Gezonde voeding, duurzaamheid en innovatie.

Met een oppervlak van 10 x 2,5 m biedt dit verplaatsbare restaurant een netwerkplaats aan 20 personen. Hier kan worden gekookt, gegeten en genoten. Daarnaast kan een terras worden benut. Bij goed weer kunnen zo nòg meer gasten worden ontvangen.
Ook plaatsing op de parkeerplaats van het eigen bedrijf is mogelijk: zo kunnen je eigen bestaande voorzieningen worden gecombineerd met die van het Tiny Restaurant.

Netwerkplek
Of je je gasten nu wilt ontvangen in een kookstudio of in een aangename ruimte waar je productpromoties presenteert – het kan allemaal. Het Tiny Restaurant is geschikt voor team meetings, voor klantenbinding en –werving, voor de VriMiBo enz. Zie de bijgaande PDF Tiny Expo.

Tijdens gastlessen op scholen
ziet en proeft de jeugd het verband tussen voeding en energie. In een filmpje dat https://www.brabant.nl/ maakte met topkok Martien Bos is te zien hoe dit wordt overgebracht.
Klik hier.


TENSLOTTE
Na Krista’s presentatie stellen alle aanwezigen zich kort aan elkaar voor.
Aansluitend houdt Terry van den Vossenberg een Elevator Pitch.

Elevator Pitch van Terry van den Vossenberg: SOCIAL BRAINPORT
Terry vertelt hoe in een nieuwe wijk in de regio de toenemende tweedeling in de maatschappij wordt beteugeld door toevoeging van financiële èn maatschappelijke innovatie.

Duurzame ontwikkeling is de basis voor Brainport Smart District. Het wordt een aantrekkelijke woonomgeving waarin zelfvoorzienendheid, organische ontwikkeling en co-creatie met eindgebruikers voorop staan.

De samenwerking van de mens met de natuur en haar hulpbronnen, worden gecombineerd met de technologie van vandaag en morgen. Circulaire economie op het gebied van bouwen, energie, water, voedsel en zorg zijn belangrijke onderwerpen in de wijk. Zie ook https://brainportsmartdistrict.nl/

Open Coffee GBL op 14 januari 2020
Hierin zal Carina Sampers vertellen over zelfleiderschap. Door middel van een interactieve lezing zal ze onze bewustwording hiervoor openstellen.